Hvordan biometri vil påvirke vår personvern?

0
13

NESTE SIDE

Fingeravtrykk skannere er en populær type biometrisk system. Se flere pc-tilbehør bilder.

Thinkstock Bilder/Comstock/Thinkstock

Vi har alle sett filmer der en karakter har en retinal scan for å bevise at hans eller hennes identitet før vi går inn i et topp-hemmelig installasjon. Det er et eksempel på et biometrisk system. Generelt, biometri er en samling av tiltak for human fysiologi og atferd. Et biometrisk system kan skanne en persons fingeravtrykk eller analysere den måten han eller hun skriver på et tastatur. Formålet med de fleste biometriske systemer er å verifisere en persons påståtte identitet.

Biometri har en tendens til å være mer praktisk enn andre metoder for identitet godkjenning. Du kan glemme ID-en din hjemme, når du hodet ut døren, men du vil fortsatt være i stand til å bruke biometriske enheter. Tenk deg verifisere din identitet mens du er på butikken ved å sveipe fingeren over en sensor.

Men sammen med bekvemmelighet og sikkerhet kommer en bekymring for personvernet. For biometri til å fungere, må det være en database som inneholder relevant informasjon for hvert enkelt godkjent av systemet. For eksempel, i at topp-hemmelig installasjon, hver ansattes biometrisk signatur ville ha for å bli registrert slik at skannere kunne kontrollere hver persons identitet.

Dette kan ikke presentere mye av et problem på sin egen. Hvis bare data systemet lagrer knytter seg til den faktiske biometriske målinger, brudd på personvernet er på et minimum. Men i sin natur, biometriske systemer samle inn mer informasjon enn bare brukere’ fingeravtrykk, retinal mønstre eller andre biometriske data. På et grunnleggende nivå, de fleste systemer vil spille inn når og hvor en person er på den tiden av et søk.