Hvordan biometri vil påvirke vår personvern?

0
15

Jeg Kjenner At Ansiktet

Prev (forrige)

NESTE

Biometriske systemer med kameraer som kan bruke ansiktsgjenkjenning programvare eller studere måten du beveger deg til å identifisere deg.

Jupiterimages/Comstock/Thinkstock

Du kan tenke av fingeravtrykk eller retinal skannere når du hører ordet biometri, men begrepet har et bredere definisjon. Facial anerkjennelse teknologi som faller inn biometriske kategori. Det er allerede flere kameraer på markedet som kan gjenkjenne ansikter. Er det noen som er i stand til å gjenkjenne og huske en gruppe av ansikter. Du bare ta et bilde av en venn, tag bildet, og kameraet vil automatisk kode eventuelle fremtidige bilder av vennen. Det er både kult og skumle.

Tenk å bruke denne teknologien på offentlige steder for å identifisere personer som passerer gjennom. For eksempel, i en større by kan installere kameraer på områder med stor trafikk for å skanne for terrorister eller identifisere kriminelle. Mens motivasjon for bruk at teknologi kan være rene, det skaper vanskelige personlige problemer. Byen ville ha en oversikt over alle som passerte gjennom dette nabolaget. Teknologien behandler alle som mistenker som om det er bare et spørsmål om tid før hver enkelt av oss begår en forbrytelse.

Og hva skjer hvis den gjør en feil og misidentifies noen? Værforhold, klær, frisyrer og selv renhold av linsen kan påvirke muligheten til kameraet for å identifisere personer. Kritikere vil kanskje spørre: Hvorfor installere et system som er upålitelig?

Hva skjer hvis en person lider av en sykdom eller skade som endrer hans eller hennes utseende? En slik endring kunne presentere problemer med biometri. Justering av biometrisk system for å imøtekomme endringen kan også resultere i en overtredelse av brukerens personvern. Systemansvarlig nå vet mer informasjon om brukeren.

Et samfunn med gjennomgripende biometriske systemer ville gjøre anonymitet en virtuell umulighet. Skal samfunnet bli undertrykkende eller på annen måte støtende for befolkningen, og innbyggerne vil ha få muligheter til å reagere uten å avsløre sine egne identiteter.

Grupper som Biometri Institutt er klar over personvernet og streber etter å opprette prosesser for å begrense muligheten for biometrisk programmer for å krenke en persons privatliv. Andre grupper tatt til orde for at bedrifter, myndigheter og andre organisasjoner utfører et privatliv vurdering før du installerer et biometrisk system. Med årvåkenhet og forsiktighet, kan vi finne en måte å innlemme biometri inn i våre liv og fortsatt opprettholde våre retningslinjer.

Relaterte HowStuffWorks Artikler

 • Hvordan Biometri Arbeid
 • Hvordan Facial Anerkjennelse Systemer Til Å Fungere
 • Hvordan Location Tracking Fungerer
 • Hvordan til å Surfe på Nettet Anonymt
 • Kan regjeringen se Web-sider jeg besøker?
 • Kan regjeringen lese dine private e-post?

Flere Gode Lenker

 • Biometri Institutt
 • Electronic Frontier Foundation

Kilder

 • Abernathy, William og Tien, Lee. “Biometri: Hvem Ser på Deg?” Electronic Frontier Foundation. (4 mars 2010) http://www.eff.org/wp/biometrics-whos-watching-you
 • Biometri Institutt. “Biometri Institutt Personvern-Kode.” (4 mars 2010) http://www.biometricsinstitute.org/displaycommon.cfm?an=1&subarticlenbr=8
 • Brun, Ian. “Personvern, tillit og biometri.” Oxford Internet Institute, University of Oxford. (4 mars 2010) http://www.slideshare.net/blogzilla/trust-privacy-and-biometrics
 • Clarke, Roger. “Biometri og Personvern.” Xamax Rådgivning Pty Ltd. April 15, 2001. (4 mars 2010) http://www.rogerclarke.com/DV/Biometrics.html
 • Condon, Stephanie. “Govt. biometri bruke reiser likevel bekymringer for personvernet.” CNET. Lys over norge, jan. 8, 2008 (4 Mars 2010) http://news.cnet.com/8301-13578_3-10060601-38.html
 • Mordini, Emilio og Massari, Sonia. “Kropp, Biometri og Identitet.” Bioethics. Vol. 22, Utgave 9, 2008. s. 488-498.
 • National Science and Technology Council. “Personvern og Biometri Bygge et Begrepsmessig Fundament.” (4 mars 2010) http://www.biometrics.gov/docs/privacy.pdf
 • Roy, Saumya. “Biometri: Sikkerhet Velsignelse eller Busting Personvern?” PC World. Jan. 25, 2002. (4 mars 2010).http://www.pcworld.com/article/81444/biometrics_security_boon_or_busting_privacy.html