Hvordan Google Chrome OS Fungerer

0
10

NESTE SIDE

Maskinvare Bilde Galleri Googles Chrome OS har som mål å eliminere de fleste av de lokale lagring av data og presse deg til å tilbringe enda mer tid på nettet. Se mer maskinvare bilder.

John Foxx/Stockbyte/Thinkstock

Internett har blitt en sentral del av erfaring med datamaskiner. Før Internett tok fyr i slutten av 1990-tallet, og hjemmebrukere i stor grad var en enestående opplevelse. Databrukere opprettet dokumenter på en PC og lagres disse filene til en harddisk eller diskett, og kanskje jobbet innenfor et lokalt nettverk på kontoret. Fildeling vanligvis er ment å vandre en disk til en annen maskin.

I disse dager, databehandling er en Web-sentriske opplevelse, og du utføre mange av dine Internett oppgaver gjennom programvare kalt en nettleser. At leseren, som kan være et program som for eksempel Firefox eller Internet Explorer, hjelper deg med å hente informasjon fra Internett flere ganger per dag, integrere den med andre online-dokumenter og dele data i massevis med mennesker over hele verden. Google prøver å omforme datamaskin ved hjelp av sin forståelse av Nettet for å opprette den nye Chrome-operativsystemet (OS).

Tradisjonelle operativsystemer, for eksempel Windows, krever mye harddiskplass og krever litt arbeid på din del. Du må installere programmene du ønsker individuelt, administrere OS og sikkerhetsoppdateringer og administrere enhetsdrivere, også.

Googles Chrome OS har som mål å overhaling som paradigme. Med Chrome-nettleseren faktisk er OS-i dette tilfellet, på Chrome OS er basert på Google nettleseren med samme navn. I sum, på Chrome OS er bygget på en åpen kildekode-versjon av Linux, og er integrert med Chrome-nettleseren, en enkel media player…og det er det.

Google omfavnet konseptet av en ultra-enkel, Web-sentriske OS i stor grad på grunn av den enorme nylige suksessen netbooks. Nett-pc-er er små bærbare datamaskiner som er designet til å la brukere få tilgang til Web, og ikke så mye mer; de er billig og har begrenset maskinvare, og de er ikke bygget for high-powered programmer som Photoshop, for eksempel.

I motsetning til Windows, Chrome vil ikke være tilgjengelig som en nedlasting. Det vil være pre-installert ved netbook produsenter som følge Google ‘ s hardware spesifikasjoner. Chrome er laget for å kjøre best på ssd-lagring-systemer i motsetning til tradisjonelle roterende harddisker, delvis fordi ssd-disker er mindre utsatt for feil, men også fordi de er mindre romslig — husk at Google ønsker du å lagre dine data på nettet. Og fordi OS bruker Web-baserte programmer, du trenger ikke lokal lagring for programvare.

Det er ingen tilfeldighet at Google understreker online aspekter av Chrome. Hele Chrome-prosjektet dreier seg rundt cloud computing modell. Det fancy uttrykket betyr ganske enkelt at alle dine data og programmer som lagres på nettet, i “skyen”, så at du kan få tilgang til dem fra hvilken som helst datamaskin hvor som helst.

Selskapet sier at denne modellen vil hjelpe det med å utvikle en bedre total OS erfaring og fokus på å bygge et OS med økt hastighet, sikkerhet og enkelhet. Ved hjelp av hacking ut alle ikke-Web-relaterte funksjonene til en tradisjonell OS, Google indikerer at disse målene skal være lettere å oppnå. Og selskapet ikke gjør design arbeide alene. Fordi dette er en åpen-kildekode-prosjekt (under navnet Chromium OS), Google får tilbakemeldinger fra erfarne utviklere av programvare over hele verden.

Det er viktig å huske på at Google ikke har tenkt for Chrome OS til å være din primære datamaskinens operativsystem. I stedet ser selskapet en Chrome OS netbook som en sekundær datamaskin som du bruker når du er ferdig med heavy-duty programmene du bruker på en mer kraftfull datamaskinen på kontoret.

Som de fleste Google-produkter, Chrome OS er gratis. Dette faktum, sammen med strømmen av Google markedsføring og distribusjon, burde fange din oppmerksomhet. Holde lesing for å se hvordan Chrome kan endre landskapet av databehandling så du vet det.