Hvordan vil biometri påvirke vores privatliv?

0
13

NÆSTE SIDE

Fingeraftryksscannere er en populær type af biometriske system. Se mere computer tilbehør billeder.

Thinkstock Images/Comstock/Thinkstock

Vi har alle set film, hvor en karakter har en retina-scanning for at bevise, at hans eller hendes identitet, inden du går ind i en top-hemmelig installation. Det er et eksempel på et biometrisk system. Generelt, biometri er en samling af foranstaltninger af den menneskelige fysiologi og adfærd. Et biometrisk system kan scanne en persons fingeraftryk eller analysere den måde, han eller hun typer på et tastatur. Formålet med de fleste biometriske systemer er at godkende en person, der hævdede identitet.

Biometri har tendens til at være mere praktisk end andre metoder af identitet godkendelse. Du kan glemme din ID derhjemme, når du hovedet ud af døren, men du vil stadig være i stand til at bruge biometriske enheder. Forestil dig at bekræfte din identitet, mens du i butikken, ved at trække fingeren hen over en sensor.

Men sammen med bekvemmelighed og sikkerhed kommer en bekymring for privatlivets fred. For biometri til at arbejde, skal der være en database, der indeholder de relevante oplysninger for den enkelte, der er autoriseret af systemet. For eksempel, på det top-hemmelige-installation, er hver medarbejder er biometriske signatur ville have for at blive optaget, så den scannere kunne kontrollere hver persons identitet.

Det er måske ikke til stede meget af et problem på egen hånd. Hvis det kun er data, gemmer systemet vedrører den faktiske biometriske målinger, krænkelser af privatlivets fred er på et minimum. Men på grund af deres karakter, biometriske systemer indsamle flere oplysninger end bare brugerne ” fingeraftryk, retinal mønstre eller andre biometriske data. På et grundlæggende niveau, de fleste systemer vil registrere, hvornår og hvor en person er på den tid af en scanning.