Hvordan vil biometri påvirke vores privatliv?

0
16

Jeg Anerkender, At Ansigt

Prev

NÆSTE

Biometriske systemer med kameraer kan bruge ansigtsgenkendelse software eller studere den måde, du bevæger dig til at identificere dig.

Jupiterimages/Comstock/Thinkstock

Du tror måske, af fingeraftryk eller retinal scannere, når du hører ordet biometri, men udtrykket har en bredere definition. Ansigtsgenkendelse teknologi falder i de biometriske kategori. Der er allerede flere kameraer på markedet, der kan registrere ansigter. Et par er i stand til at genkende og huske en gruppe af ansigter. Du skal bare tage et billede af en ven, tag billedet, og kameraet vil automatisk tag eventuelle fremtidige billeder af den pågældende ven. Det er både cool og utryg.

Forestil dig at bruge denne teknologi på offentlige steder til at identificere de mennesker, som passerer igennem. For eksempel, en større by kan installere kameraer i høj trafik områder, til at scanne for terrorister eller til at identificere forbrydere. Mens motivation for at bruge denne teknologi kan være ren, det skaber vanskelige spørgsmål om privatlivets fred. Byen ville have en registrering af alle, der passerede gennem dette kvarter. Den teknologi, der behandler alle som en mistænkt, som om det er kun et spørgsmål om tid, før hver enkelt af os begår en forbrydelse.

Og hvad sker der, hvis den teknologi, der gør en fejl, og misidentifies nogen? Vejrforhold, tøj, frisurer og endda rengøring af linsen kan påvirke evnen til kameraet for at identificere personer. Kritikere vil måske spørge: Hvorfor installere et system, der er upålidelige?

Hvad sker der, hvis en person lider af en sygdom eller skade, der ændrer hans eller hendes udseende? En sådan ændring vil kunne opstå problemer med biometri. Justering af det biometriske system til at rumme den forandring, kan også resultere i en overtrædelse af brugerens privatliv. Systemadministratoren nu kender til flere oplysninger om brugeren.

Et samfund med pervasive biometriske systemer vil gøre anonymitet en virtuel umulighed. Skal samfundet blive undertrykkende eller på anden måde krænkende for befolkningen, borgerne ville har få muligheder for at reagere uden at afsløre deres egne identiteter.

Grupper som Biometri Institute er opmærksom på personlige problemer og stræber efter at skabe processer for at begrænse chance for biometriske applikationer til at krænke en persons privatliv. Andre grupper fortaler for, at virksomheder, regeringer og andre organisationer foretage en vurdering, før du installerer et biometrisk system. Med agtpågivenhed og forsigtighed, vi kan finde en måde til at optage biometri i vores liv, og stadig bevare vores privatliv.

Relaterede Artikler HowStuffWorks

 • Hvordan Biometri Arbejde
 • Hvordan Facial Recognition Systemer Arbejde
 • Hvordan Virker Sporing Af Placering
 • Hvordan til at Surfe på Internettet Anonymt
 • Kan regeringen se de websteder, jeg besøger?
 • Kan regeringen læse din private e-mails?

Flere Gode Links

 • Biometri Institute
 • Electronic Frontier Foundation

Kilder

 • Abernathy, William og Tien, Lee. “Biometri: Hvem holder Øje med Dig?” Electronic Frontier Foundation. (Marts 4, 2010) http://www.eff.org/wp/biometrics-whos-watching-you
 • Biometri Institut. “Biometri Institut Personlige Kode.” (Marts 4, 2010) http://www.biometricsinstitute.org/displaycommon.cfm?an=1&subarticlenbr=8
 • Brun, Ian. “Privatlivets fred, tillid og biometri.” Oxford Internet Institute, University of Oxford. (Marts 4, 2010) http://www.slideshare.net/blogzilla/trust-privacy-and-biometrics
 • Clarke, Roger. “Biometri og Privatliv.” Xamax Rådgivning Pty Ltd. April 15, 2001. (Marts 4, 2010) http://www.rogerclarke.com/DV/Biometrics.html
 • Condon, Stephanie. “Govt. biometri bruger stadig rejser til privatlivets fred.” CNET. Okt. 8, 2008 (Marts 4, 2010) http://news.cnet.com/8301-13578_3-10060601-38.html
 • Mordini, Emilio og Massari, Sonia. “Krop, Biometri og Identitet.” Bioetik. Vol. 22, Spørgsmål 9, 2008. s. 488-498.
 • National Videnskab og Teknologi-Rådet. “Privacy & Biometri Opbygning af et Begrebsmæssigt Fundament.” (Marts 4, 2010) http://www.biometrics.gov/docs/privacy.pdf
 • Roy, Saumya. “Biometri: Sikkerhed Velsignelse eller Sprænge Privatlivets fred?” PC World. Jan. 25, 2002. (Marts 4, 2010).http://www.pcworld.com/article/81444/biometrics_security_boon_or_busting_privacy.html