Finansiell planering för millennials kräver en ny typ av rådgivare

0
15
Nya School of Finance grundare Shannon Lee Simmons. (Porträtt av Erik Putz)

I en galen bindestreck för att nå de yttre tecknen på en framgångsrik vuxna liv, ett visst segment av millennials—definieras som unga vuxna i 20-årsåldern och början av 30-talet—är overextending själv. De dyk huvudstupa för att få bilen och huset samtidigt som fortfarande bär studielån. Till sina vänner på sociala medier, deras liv verkar stabila. Men bakom varje glada-letar Instagram foto lurar sanningen: De sannolikt inte har möjlighet att betala för det hela.

Shannon Lee Simmons, en Toronto financial planner, ser båda sidorna av ekvationen. Dessa människor med det nya huset på Instagram? De är hennes klienter. “De är olycklig, säger hon.

Millennials är nu den största generationen i den Kanadensiska arbetskraft

Efter hennes bryn kotletterna i world of private wealth management för högt förmögna kunder, Simmons grundade New School of Finance, som vänder sig till människor som är redo att doppa tårna i den ekonomiska planeringen. Den monetära vanor millennials är som kommer i förgrunden, som de nu fler än baby boomers i arbetskraften. Vid samma tid, boomers är att hitta sin pensionering drabbas av barn som alltmer förlitar sig på deras stöd långt in i vuxen ålder. När samtalen mellan föräldrar och barn upplösas, den yngre parten visar att Simmons för råd.

De kommer känslan “super frustrerade och alienerade, säger hon. “De har för mycket information—det är därför de är förvirrad.” Hon kan relatera: Vid 30, hon är en tusenårig sig själv. Och som hennes klienter, hon tycker om utstationering på hennes Instagram ström, ofta visar en delad bild. Den till höger är Simmons göra något kul, som att gå till ett spa, eller att köpa nya möbler till vänster, det är hennes hålla räkningen. Budskapet? Det finns en hel del påtryckningar för att se ut som att du har ett intressant liv på sociala medier, men inte alla millennials är ärliga med sig själva om kostnaden.

Välmenande men föråldrade råd från boomer föräldrar och deras finansiella rådgivare kan göra saker värre, Simmons varnar. Det tenderar att betona ägande—att köpa ett hus och en bil och betala dem under en livstid. Men det betyder inte att torget med den ekonomiska verkligheten ser ut för Gen Y, som har närt tillväxt i de delar av ekonomin. Många anser att hellre låna eller hyra en bil, en cykel, en bostad, en power tool.

Råd Simmons doserar är inte revolutionerande—prioritera återbetalning av skuld, live i din väg, socka bort pengar på ditt sparkonto varje månad—dock, hur hon ramar det är. Många av hennes samtal med kunder kretsar kring att sätta mål. “Jag introducera dem i makt för att spara en extra hundra spänn”, säger hon. “Inser de inte att spara detta belopp per månad kan raka fyra eller fem år av deras student skuld.” Hon vanligtvis gränser finansiella planer på att lätt förutsebara fem år scenarier, och permitterar RRSP svårt att sälja.

Ett scenario har hon stött på flera gånger är där högt förmögna föräldrar betala för sina barn utan att ställa förväntningar eller tidsfrister. Ett ökande antal ungdomar tar längre tid att uppnå den typiska markörer i vuxen ålder—heltidsjobb, make, bil, hus —och det är en källa till skam och ångest för att de anser att de fått stöd. Att upprätta tydliga gränser och förväntningar för återbetalning kan lindra en del av skuldkänslorna för båda parter, säger hon.

Banker, titta på din rygg: Tusenåriga kunder har nästan ingen lojalitet

Andra kännetecken för millennials: De värderar öppenhet men kommer att dra sig tillbaka om de känner att någon dömer dem. “Ingen gillar att erkänna att de inte vet något om pengar, säger Simmons. “Men vid det här laget att du är 30, och du ska, så du behöver inte säga något alls.”

MER MARKNADEN MOVERS:

  • Hur Jeannine LiChong blev “Queen of Cash Flow”
  • Hur Edgepoint Wealth Management finner tillväxt företag med rabatt
  • En del investment manager, en del familjeterapeut
  • Hur Index House fokuserar på mötet, inte att slå marknaden
  • Hur Böjningsformer Förvaltning plockar fondförvaltare, inte lager