Kan en plast halm förbud vara bra för en verksamhet? – Canadian Business

0
18
(Medföljer)

Aimee Promislow har länge varit en hantverkare, göra och sälja glas smycken pärlor, kylskåpsmagneter, hårspännen och vinyl fotoramar från hennes hus studio. Hennes Vancouver-baserade glas halm företag, Glas -, Sipper, är en förlängning av denna passion.

Så att hitta ett hållbart alternativ till röran av plast sugrör i hennes kök kändes som ytterligare ett DIY-projekt som väntar på att bli modifierade. Skur internet en natt, hon kom över strån gjorda av glas i stället för plast.

“Det var definitivt detta eureka-ögonblick”, säger hon. Inte bara var projektet kreativa och hands-on, men också ingår i hennes önskan att skapa något nyttigt och miljövänligt. Efter en lång natt mixtrande i hennes verkstad, bestämde hon sig för att öppna ett företag. Två år senare, Glas -, Sipper föddes i och med 2014.

Läs mer: Ge en gåva av någon plast som du smuttar på för semester

Men trots den potential som hon såg i sin produkt, konsumenter förblev skeptiska. “Folk tittade på mig som om jag var galen,” sade hon. “Det inte fanns någon medvetenhet alls om varför produkten skulle behöva existera.” I deras första år av verksamhet, Promislow säger att företaget inte att kunna break-even.

Verksamheten började att plocka upp 2015 på grund av en YouTube-viral video, säger hon, visar forskarna att dra gratis en fyra-tums plast halm från den blodiga näsborren av en Costa Rica havssköldpadda. Att sköldpaddan blev snabbt inför en anti-plast rörelse, ledande kunder för att stödja företag som Glas Sipper, som erbjuder miljövänlig plast alternativ.

“Äntligen har människor börjat bry sig,” sade Jana Campbell, Waterloo-baserade grundare bakom noll avfall livsstil företaget, Fenigo Inc.

“Helt plötsligt var det stor efterfrågan, säger hon. Fenigo Inc. bär en mängd noll-avfall från lunchlådor till ryggsäckar, tillsammans med en rad av återanvändbara bambu, silikon, papper och metall sugrör. Men efter sköldpaddan video? “Jag brukade skämta om att vi kunde ha bara varit att sälja strån på den punkten, och vi skulle har varit bra,” Edwards säger.

Med Trudeau regeringen föreslår planer på att förbjuda inre-använd plast till år 2021, bland annat plast sugrör, bestick, avhämtning behållare och andra objekt, Kanadensiska småföretagare och plastindustrin måste fråga vad förbudet innebär för verksamheten.
Men de som leder straw revolution firar dess ankomst, både för de miljömässiga och ekonomiska förmåner som de hoppas att det kommer att medföra.

“När konsumenter höra plast sugrör inte är hållbara, kommer de att börja leta efter alternativ och som definitivt kommer att hjälpa oss”, säger Promislow. Det skulle inte vara första gången en sådan politik som gjorts för goda affärer: när Starbucks planer på att fasa ut plasten sugrör tillbaka i April, hon säger att online-försäljningen sköt i höjden. Under loppet av tre månader -, Glas -, Sipper gick från att leverera fem butiker till 70.

Men Leah Hayes, delägare i Vancouver-island-baserade Enviro Glas Halm Ltd., säger konsumenter också vända sig till internationellt importerade hållbara varor, som säljs till ett lägre pris. Dessa produkter har traditionellt varit branschens största konkurrensen. Ändå säger hon att hon hoppas Kanadensiska konsumenterna att göra ett medvetet beslut att handla lokalt.

“Fler människor blir medvetna om att de kan köpa en hög kvalitet Kanadensiska produkt”, säger hon. Hennes företag är ett litet familjeägt företag, som säljer glas och sugrör från ett hem galleri och studio.

Men oavsett hur ekonomiska incitament att spela ut, Campbell säger att hon är mest glad för att förbudet förkroppsligar hennes “personliga känslor” bakom främja en miljövänlig livsstil.

Att växa upp i Lettland under 1970-och 1980-talet, hon säger att de flesta människor bara hade det allra nödvändigaste. Kunder skulle få återanvändbara påsar till snabbköpet för att producera, och mejeriet såldes inne att återanvända glasburkar, som de skulle gå tillbaka till butiken efteråt. “Vi hade inte slänger bort den disponibla lyx som är här i Kanada, säger hon. “Det ger mig rysningar att se hur mycket onödigt skräp produceras och slängs bort varje ögonblick.”

Promislow säger också att hon hoppas att förbudet börjar ett samtal kring den vardagliga handlingar konsumenter och företag både kan ta när det gäller att ersätta plast med miljövänliga alternativ. “Det finns så många saker som är gjorda av plast som vi inte nödvändigtvis behöver vara med,” sade hon. “Det är bra hållbara alternativ.”

MER OM SMÅFÖRETAG:

  • Hur Budget 2018 kommer att påverka småföretagare
  • Konsumenterna faktiskt betalar mer för mindre—om du gör det döda lätt att köpa
  • Surt lektioner i framgång från Kanadas Snabbast Växande Företag
  • Tips om att starta ett företag från Kanadas Snabbast Växande Företag