Småföretagare har fortfarande tid att spara på 2019 skatter – Canadian Business

0
137

NEW YORK — Med en drygt en månad att gå i 2019, småföretagare bör tänka om inköp eller investeringar som gör en god affär och kommer att ge dem en paus på sina skatter.

Ägare med tillgängliga likvida medel och en önskelista bör överväga vilken utrustning de behöver. Eller, de vill skapa ett pensionssparande eller göra ett stort bidrag till en befintlig? Om de har hemmakontor, är det reparationer eller förbättringar som kan göras av Dec. 31? Men ägarna bör också komma ihåg råd från skatt proffs: inte göra ett beslut baserat på att spara på skatt. Några stora utgifter bör göras eftersom det passar din verksamhet och strategi.

En titt på några möjliga inköp eller investeringar:

BEHÖVER EN PC ELLER SUV?

Små företag kan dra av upp-framför så mycket som $1,020,000 i utrustning, fordon och många andra typer av egendom enligt vad som är känt som artikel 179 avdrag. Namnet för en del av den federala skatten kod, som syftar till att hjälpa små företag att expandera genom att påskynda sina skattelättnader. Större företag har att göra avdrag för fastighetskostnader avskrivningar enligt reglerna.

Det finns ett brett utbud av egendom som kan dras av enligt Avsnitt 179 inklusive datorer, möbler, maskiner, fordon och förbättringar av byggnaden som tak och värme, luftkonditionering och ventilation. Men ska dras av, utrustningen måste vara i drift, eller vad IRS samtal i tjänsten, av Dec. 31. Så en DATOR som är igång eller en SUV som redan är i bruk kan dras av, men om att VVS-system har beställts men ännu inte levererats eller ställa upp, att det inte kan dras.

Det är OK att köpa utrustning och använder det men inte betala för det i slutet av året — även om ett företag köper fastigheten på kredit, hela köpeskillingen kan dras.

Du kan läsa mer på IRS webbplats, www.irs.gov. Sök efter Form 4562, Avskrivningar och Nedskrivningar, och instruktionerna för form.

HOME OFFICE REPARATIONER

Ägare som driver sina företag ut ur sina hem och vill göra några reparationer, målning eller redecorating kanske kan få göra ett avdrag för arbete. Om hem, kontor eller arbetsplats i sig är att få en makeover, att dessa kostnader kan vara helt avdragsgill. Om hela huset blir ett nytt tak eller ugnen, då en del av de kostnader som kan dras.

För att göra anspråk på avdrag, en ägare kan använda en formel som av IRS. Ägaren bestämmer den andel av en bostad som är exklusivt och som regelbundet används för verksamheten. Denna procentsats tillämpas på faktiska kostnader på ett hem med reparationer och renovering och kostnader såsom hypotekslån eller hyra, skatt, försäkring och underhåll. Det är ett alternativt sätt att göra anspråk på avdrag — ägaren beräknar antalet kvadratmeter dedikerad till verksamheten, upp till 300 kvadratmeter, och multiplicerar den siffran med $5 för att komma fram till det avdragsgilla beloppet. Men, reparationer eller renoveringar som inte inkluderas i denna beräkning.

Ägarna bör komma ihåg att home office-avdrag kan endast göras om kontoret eller arbetsplatsen är avsedda att användas uteslutande för verksamhet — att sätta upp ett skrivbord i ett hörn av vardagsrummet inte kvalitet. Och det måste vara din huvudsakliga verksamhet. Mer information finns på www.irs.gov eller sök efter Publiceringen 587, Företagens Användning av Ditt Hem.

PENSIONSPLANERNA

Ägarna har faktiskt mer än en månad för att ställa upp eller bidra till att en anställd pensionering — medan vissa kan fortfarande ställas in av Dec. 31, planer som kallas Förenklad Anställdas Pensioner, eller Slovenské, kan ställas upp så sent som registreringen tidsfristen för ägarens avkastning. Om ägaren blir en förlängning med sex månader av den 15 April lämna in deadline, en SEP kan ställas in så sent som i Okt. 15, 2020, och fortfarande kvalificera sig som ett avdrag för 2019 kapital.

På samma sätt, bidrag till anställda pensionering plan kan göras så sent som i Okt. 15, 2020, så länge ägaren har erhållit en förlängning. Detta innebär att ägare kan besluta långt in i nästa år hur mycket pengar de vill bidra, och i sin tur hur stort avdrag man kan ta för bidrag.

Du kan läsa mer på www.irs.gov. Sök efter Publiceringen 560, Pension Planer för Små Företag.

_____

Följ Joyce Rosenberg på www.twitter.com/JoyceMRosenberg. Hennes arbete kan hittas här: https://apnews.com

Joyce M. Rosenberg, Associated Press