We Hebben Bereikt Piek Black Friday – Waarom Heet Black Friday

0
209

Als er ooit een teken dat Black Friday had bereikt fever pitch, kan het zijn dat kwam twee dagen voor Thanksgiving, wanneer de iconische warenhuis Barney ‘ s heeft aangekondigd dat het zou deelnemen aan het evenement van dit jaar.

Zeker, de omstandigheden zijn uitzonderlijke—het bedrijf een Chapter 11 faillissement bescherming in augustus en is momenteel in het proces van liquidatie—maar opmerkelijk toch. Een elite retailer het invoeren van de winkels melee draagt bij aan het gevoel dat Black Friday heeft getroffen piek verzadiging en behandelt zijn overal te vinden.

In feite, ze zijn bijna onvermijdelijk. Flyers reclame doorbusters en de prijs van de schuine strepen zijn gepropt in brievenbussen in heel Amerika voor weken. Postvakken zijn even (zo niet meer) gevuld met een reikwijdte van elk merk je ooit hebt gegeven, uw e-mail en sommige kun je niet hebben. Dan is er de sociale media, waar beïnvloeders hawk #SponCon terwijl merken afgestemd op uw surfgedrag sidle suggestief in uw feed. Elke verkoop aan een niet-te-missen. Elke aanbieding ageert FOMO. Elke advertentie is ontworpen om stoke uw wensen en behoeften.

Elke verkoop aan een niet-te-missen. Elke aanbieding ageert FOMO.

De stortvloed van marketing tracks met de opkomst van het winkelen, volgens de National Retail Federation (NRF) gegevens vrijgegeven in oktober 2018. Tussen 2002 en vorig jaar, Black Friday besteding steeg van $416.4 miljard naar $717.5 miljard. Terwijl de totale procent verhoogt zijn gegroeid op verschillende prijzen, ze hebben alleen gedoopt in negatieven zodra de afgelopen 17 jaar: In 2008, halverwege de Grote Recessie als de groei viel door -4.6%.

Statistieken op individuele shoppers volgen een gelijkaardige trend. Rapportage door personal finance site De Balans bijgehouden gemiddelde uitgaven per persoon terug tot 2005, toen de figuur was $734.69; in 2018, het aantal groeide tot $1,007.24. Als het verleden de toekomst voorspelt, zal de consument shell nog meer dit jaar.

Sandy HuffakerGetty Beelden

Natuurlijk, Black Friday is niet altijd de retail bonanza is het vandaag. De eerste geregistreerde gebruik van die naam naar verluidt data-24 September 1869, de dag dat de AMERIKAANSE voorraden goud en stortte neer en stortte de markt in crisis mode. Andere shopping-centric verhalen over de oorsprong van zijn minder definitief: Sommige verhalen suggereren dat de wortels van Black Friday zoals wij die nu kennen stukje terug naar de late 19de eeuw, toen de winkel gesponsord Thanksgiving parades een hoogtepunt met een uiterlijk van Santa Claus dat betekende vakantie winkelen kan beginnen, geven retailers een kans te krijgen in het zwart.

Cyber Monday is toegevoegd aan de mix in 2005, met de naam van de e-commerce gemeenschap in een tijd voor het online winkelen was onderdeel van het dagelijks consument routines. In de 14 jaar, aangezien bedrijven zich ontwikkeld tot host behandelt zowel virtueel en IRL. Een 2018 verslag van Adobe Analytics bleek dat online Black Friday sales sprong van 23,6% van het jaar daarvoor.

Tegelijkertijd zijn de uitgaven is geëxplodeerd over de twee dagen omgeven door Black Friday en Cyber maandag: Vorig jaar, Adobe Analytics voorspelde dat ‘Cyber Monday’, zou de snelst groeiende shopping dag van het jaar. In plaats daarvan, zaterdag en zondag haalde vooruit, het beklimmen van maar liefst 25% jaar-op-jaar—sneller dan maandag en vrijdag gecombineerd.

En dacht dat Black Friday behoudt een geruite erfenis van de krioelende menigte en eng vechtpartijen, de realiteit is: Het is gewoon niet moeren manier gebruikt te worden. Trae Bodge, een shopping-expert en journalist die regelmatig betrekking op de uitgaven van de consumenten trends, merkte op dat de uitbreiding in de online verkoop heeft geholpen ontlucht de ervaring en maken het aangenamer in het algemeen. In plaats van te kamperen in tenten de nacht voor, aankopen kunnen worden geleverd rechtstreeks aan uw deur voor de gratis; met gaat beginnen vroeg en verdere uitbreiding van de free-for-all sfeer is ontspannen.

In plaats van te kamperen in tenten de nacht voor, aankopen kunnen worden geleverd rechtstreeks aan uw deur gratis.

Julie Ramhold, een analist bij consument DealNews.com gedeelde aantal waarnemingen dat lijkt spiegel die verschuiving. “Het lijkt wel alsof het in-store alleen doorbusters hebben minder populair geworden. Ze zijn er nog steeds, en sommige winkels zijn meer vatbaar voor hen dan anderen, maar voor het grootste deel het lijkt erop dat de meeste retailers zijn het aanbieden van doorbusters zowel online en in-store,” schrijft ze in een e-mail.

“In sommige gevallen is dit in de vorm van een pre-Zwarte vrijdag te koop voor een selecte groep mensen, als store credit card houders of loyaliteitsprogramma leden,” Ramhold uitgelegd. “Maar vaak door de woensdagavond zijn er op zijn minst een handvol retailers die hun Black Friday deals voor Thanksgiving begint zelfs.”

“Ik denk dat het is uitgegroeid tot een mooiere dag,” Bodge zegt, en niet alleen, want je kunt thuis blijven en de winkel in uw pyjama. De in-store ervaring is uitgegroeid tot meer doordachte voet verkeer is gedaald en baksteen en mortels doen meer mensen te trekken in hun deuren. Dit jaar, bijvoorbeeld, Walmart voorzien van koffie, warme chocolademelk en snacks vanaf 4 uur op Thanksgiving. De retailer ook gemaakt van de kleur-gecodeerde kaarten in de Walmart app te helpen direct het winkelend publiek in de richting van doorbuster deals.

Een andere factor in 2019? De lopende trade oorlog. DealNews.com analisten voorspellen dat de televisie niet beïnvloed door de China-tarieven kunnen zien uitstekende kortingen. Zeker genoeg: “We zien echt sterke aanbiedingen voor Samsung-Tv’ s voor Black Friday, evenals LG stelt,” zegt Ramhold.

Er is natuurlijk een nadeel van de bezuinigingen, de alomtegenwoordigheid van de aanbiedingen, en naadloze winkelervaring: het maakt Het veel te makkelijk om meer uit te geven dan we zouden moeten.

“Het is zo belangrijk om een lijst te maken en probeer je hier aan te houden,” zegt Bodge. “Dit frenzy deze tijd van het jaar die ervoor zorgt dat mensen gaan over het budget en je hoort over mensen die het dragen van de schuld van de creditcard in het Nieuwe Jaar.” Ook op zijn hoede voor het aanmelden voor creditcards om toegang te krijgen tot diepere kortingen en het dragen van een balans in het Nieuwe Jaar. “Misschien zijn ze het aanbieden van u 20% korting vandaag en dat is geweldig. Maar wat denk je: Die APRs zijn meer dan 20%.”

De bottom line? Er is één ding over het shopping seizoen dat constant blijft altijd: iets Kopen als het op de verkoop, is wijs. Maar de uitgaven is nooit hetzelfde als geld bespaard.

Als wat je net hebt gelezen? U zult van ons magazine! Ga hier naar . Niet te missen door het downloaden van de Apple Nieuws hier en volgende Preventie. Oh, en we zijn op Instagram ook.

Elizabeth Kiefer
Elizabeth Kiefer is een freelance schrijver, redacteur en gluten product van de consument.