Dolly Parton Net Worth – Hoe het Land Pictogram Bouwde Haar Enorme Rijk

0
185

Als de muzikant zelf vaak grappen, Dolly Parton is geweest rond voor een lange tijd—73 jaar om precies te zijn. En in die tijd, ze bouwde een carrière in de entertainment als geen ander. Ze is niet alleen geliefd als één van ‘ s werelds meest iconische sterren van country muziek, ze heeft veel geïnvesteerd in haar tijd en geld in een groot aantal projecten, de verwerving van een geschatte waarde van $600 miljoen—en het tellen.

Haar nieuwste project, de Netflix-serie Heartstrings zal bijdragen tot die welvaart en groeiende legende. Uitgebracht op Nov. 22, elk van zijn acht afleveringen, vertelt het grote verhaal achter één van haar nummers waaronder hits als “Jolene” en “Twee Deuren verderop.” De hele serie is ingesproken door Parton zichzelf, en ze zelfs handelingen in een paar afleveringen.

“Aan om op te treden in zaken als ‘Jolene’ met Julianne Hough was echt een prachtige ervaring, maar ja, het is leuk. Ik kan het niet uitleggen,” Parton zei op een persconferentie in Dollywood ‘ s DreamMore Resort. “Het is een vrolijke, bevredigend gevoel om te zien hoe uw dromen waar en zie uw songs komen tot leven op het scherm.”

Je zou verbaasd zijn niet om aan te zien “9 tot 5” of “ik Zal Altijd van Je Houden” op het seizoen een rooster, maar met een arsenaal van meer dan 3.000 composities, waren ze niet gemakkelijk af te bakenen. “Toen we begonnen brengen dit samen, we wilden hebben alle afleveringen worden verschillende verhalen,” Parton vertelde AV-Club. “Dus veel van de nummers worden niet noodzakelijkerwijs alle grote hits.” Maar ze is al van plan voor de komende seizoenen. “Als dit zo doorgaat,” zei ze. “We hebben te doen ‘ik Zal Altijd van Je Houden.'”

Nog, er is niet genoeg de tijd van de productie in de wereld te bestrijken elk verhaal en elk nummer dat ze geschreven is. Maar ze hadden allemaal een belangrijke rol in de oprichting van Parton ‘ s grote rijk—de enige die ze kende had de potentie tijdens het opgroeien armen in de binnenlanden van Sevier County, Tennessee.

Ja, Parton was op TV voor haar familie één.

De zanger begon met het schrijven van songs op een zeer jonge leeftijd, en ze wist dat ze wilde vervolgen muziek. In 1956, met de hulp van haar Oom Bill Owens, bezocht ze De Cas Walker Show in Knoxville, Tennessee. Met haar handtekening durf en vastberadenheid, benaderde ze de self-made multi-miljonair en zei dat ze wilde werken voor hem. Net als dat ze landde haar eerste radio-en TV-optreden in de leeftijd van 10.

Haar eerste solo-album was een succes.

Op 19 jaar oud, Parton ondertekend met Monument Records en bracht haar eerste kaart brengen van één, dat was eigenlijk een pop song genaamd “Happy, Happy Birthday Baby.” Maar wanneer het label ontdekt de luisteraars van’ de smaak van haar land flair, ze produceerde haar eerste solo-album, Hallo, ik ben Dolly. Het in 1967 record bracht haar eerste kaart brengen van land singles, “Domme Blondje” op 24 en ‘Something Fishy” op 17. Het album als geheel piekte op nummer 11 op de Billboard ‘ s Hot Country Albums chart.

Ze kwam bij De Porter Wagoner Show.

Na de flash succes van Hallo, ik ben Dolly, country artiest Porter Wagoner uitgenodigd Parton zich bij hem te voegen en uit te voeren regelmatig op zijn syndicated tv-show. Ook hij kreeg van haar een nieuw platencontract bij RCA Victor. Kijkers van de show meteen hield hun chemie, en stuurde het tonen zeilen in populariteit.

Parton schreven en speelden de muziek met Wagoner op de toon voor zeven jaar, en hun nummer “Please Don’ t Stop Loving Me” overgoten Billboard ‘ s country chart op nummer één in 1974, naast haar, debatably, meest iconische hit “Jolene.”

Haar solo-carrière begon, en tot op deze dag, ze is nog steeds harken in de royalty ‘ s. Parton vertelde NPR in 2008 dat “Jolene” is opgenomen, meer dan enig ander nummer dat ze geschreven is.

Parton schreef ook de klassieke hit “ik Zal Altijd van Je Houden.”

Voordat officieel het verlaten van De Porter Wagoner Show, Parton schreef een lied voor hem om te zeggen dat ze afscheid. Het is gewoon zo gebeurde het op een andere enorme hit, “ik Zal Altijd van Je Houden”, zoals later opgenomen door Whitney Houston in 1992 voor De Bodyguard van de soundtrack. Voordat de film-en Houston ‘s luide stem opnieuw uitgevonden het nummer fame, Parton’ s versie staat bovenaan in de country charts op nummer één in 1974. Dat maakt niet één, niet twee, maar drie nummer één hits voor Parton in hetzelfde jaar.

Zoals u waarschijnlijk weet, “ik Zal Altijd van Je Houden” ging op een Grammy award-winnende track die besteed 14 weken op nummer één op de Billboard ‘ s Top 100 van de grafiek, en het is een van de best verkochte singles van alle tijd. En omdat Parton is de eigenaar van de song is het publiceren rechten, maakte ze de royalty ‘ s op elke verkoop, ten bedrage van ongeveer $10 miljoen.

Wanneer Houston overleed in februari 2012 is de verkoop van de song spiked weer, en volgens The Hollywood Reporter, Parton ontvangen $70.000 aan royalty ‘ s alleen al in de eerste maand na haar dood.

Ze hield van muziek maken en begon met acteren.

Met een uiterst succesvolle start achter haar, Parton bleef churn album na album, en de mensen bleven liefdevolle haar meer en meer. In 1980, begon ze haar carrière met de film van 9 tot 5 met Jane Fonda en Lily Tomlin, die natuurlijk, bracht de hit van dezelfde naam.

Ze ging op geworpen te worden in De Best Little Whorehouse in Texas (die aanbevolen een speciale opname van “I will Always Love you”—meer royalty ‘ s!), 1984 Strass, 1989 de Steel Magnolia ‘ s, en 2012 is het Vreugdevolle Geluid.

En ze heeft zelfs brak in het pretpark business.

Een van haar vele manieren terug te geven aan haar huis staat Tennessee, in 1986, Parton toegetreden tot Herschend Family Ondernemingen over te nemen van wat was Silver Dollar City theme park en geopend Dollywood, die zou worden Tennessee ‘ s meest bezochte toeristische attractie en een van de top 50 meest bezochte pretparken in de wereld. Vandaag is een dag entree kost $69, en volgens Mashable, het park wordt ongeveer 2,5 miljoen gasten per jaar. Je hoeft niet goed te zijn in wiskunde om te weten de verkoop van zijn indrukwekkend.

Uiteindelijk werd ze een van de best betaalde vrouwen in de muziek.

Tours kan een hoop geld kosten om te produceren, maar dat ze ook de hark in het geld. Volgens Aol, Parton ‘ s 2011 Betere Dag world tour was haar meest succesvolle verkoop van bijna 275.000 speciale tickets en ten bedrage van $34 miljoen in de verkoop. Haar 2016 Pure & Simple Noord-Amerikaanse tour was ook een enorme aantrekkingskracht, verspreid over meer dan 60 steden in Canada en de Verenigde Staten. De Forbes-2017 lijst gekoppeld Parton ‘ s jaarlijkse winst op van$37 miljoen, maken van haar de zesde best betaalde vrouw in de muziek op het moment.

NBCGetty Beelden

Maar ze krijgt een hoop geld terug.

Naast het investeren in haar land met de oprichting van Dollywood, Parton heeft gevonden op vele manieren terug te geven aan haar gemeenschap en fans in haar loopbaan. In 1988 startte ze De Dollywood Stichting, die zou gaan om een fonds meerdere cruciale projecten van het helpen van mensen in nood. In eerste instantie diende De Buddy-Programma, gericht op hoge schooluitval in haar huis county. Ze gaf teams van de zevende en achtste klassers van $500 wanneer ze in pand te afgestudeerd van de middelbare school, en uiteindelijk daalde de lokale uitval naar 6%.

MEER OVER DOLLY PARTON:


Dolly Parton Onthult Waarom Haar Tatoeages Zijn Verborgen


Dolly Parton Zegt Dat Ze Weet Dat Ze Eruit “Kunstmatige”


Dolly Parton Onthult Haar Man Is niet een Fan

In 1995, Parton lanceerde haar meest geliefde project, De Verbeelding van de Bibliotheek, die mails vrije, hoge-kwaliteit boeken maandelijks aan kinderen vanaf het moment dat ze geboren worden tot ze zich inschrijven in de school. Er is geen andere eisen, dat ouders zich moeten registreren hun kinderen. In 2016, het programma begon mailing uit 1 miljoen boeken per maand.

Twee dagen nadat bosbranden raasde door haar eigen graafschap op Nov. 28, 2016, opende ze Mijn Volk Fonds, dat gericht is op het geven van $1.000 voor elke familie wiens huis werd verloren of vernietigd in het vuur. Dankzij donaties en ondersteuning, maar dat aantal werd later verhoogd tot $5,000. Om de genezing te ondersteunen in de maanden na de brand, de Mijn Volk Fonds samen met de Berg Stoere Recovery Team door middel van Het gelijknamige amerikaanse Stichting, die een extra $3 miljoen aan hulp. In 2017, Parton ook gedoneerd $1 miljoen aan de Vanderbilt University Children ‘ s Hospital in Nashville.

Er is geen twijfel dat Parton ‘ s vermogen om te schrijven grote hits, vooruit te plannen, en te herinvesteren haar succes hebben bijgedragen aan haar rijkdom de opvallende groei over haar leven. Ongetwijfeld, voor haar de moeite waard—en legacy—zal alleen maar blijven uitbreiden lang na haar leven eindigt.

Als wat je net hebt gelezen? U zult van ons magazine! Ga hier naar . Niet te missen door het downloaden van de Apple Nieuws hier en volgende Preventie. Oh, en we zijn op Instagram ook.

Kayla Blanton
Kayla Blanton is een freelance schrijver die schrijft over dingen die de gezondheid en de voeding voor de Gezondheid van Mannen, Vrouwen Gezondheid en Preventie.