Caisse er Sabia advarer USA-Kina handel rivalisering kan videre delt globale økonomien – Kanadiske Virksomhet

0
108

MONTREAL — utgående leder av Quebec ‘ s pension fund manager sier USA-Kina handel krig truer med å vifte proteksjonisme og cleave økonomier i hva som utgjør “det avgjørende konflikt i vår tid.”

Michael Sabia, som er planlagt å gå av som KONSERNSJEF i Caisse de depot og plassering i februar, sa torsdag at “en duell for teknologisk overlegenhet” truer med å dele planet inn i to sfærer.

“Globalism er igjen å bli regionalisme,” sa han. “Denne rivaliseringen vil ha enorme konsekvenser på forsyningskjeder og handel, store konsekvenser for vårt daglige liv, for funksjonen av våre mobiltelefoner, og tilgang til sosiale medier.”

Handel spenninger mellom Usa og Kina har blusset gjentatte ganger siden USAS President Donald Trump ilagt straff tariffer siste året på milliarder av dollar verdt av Kinesisk eksport til usa, som ønsker å trappe opp presset for endringer i Kinesisk handel og investeringer politikk.

“Populistiske regjeringer sette proteksjonisme tilbake på dagsorden,” sa Sabia, under hvis se Caisse vokste sine eiendeler i utenlandsk virksomhet til $220 milliarder kroner fra $62 milliarder kroner i 2009, da han overtok roret.

I et annet tegn på økt global spenninger, Washington har anklaget Kinesiske selskaper som teknologi giganten Huawei å begå tvungen overføring av teknologi og stjele forretningshemmeligheter. Siste måned, USA plassert Huawei på sin “Entity List”, som effektivt barer Amerikanske selskaper fra selger komponenter til Huawei uten offentlig godkjenning.

Den Kanadiske regjeringen har ennå ikke avgjort om det vil la Huawei til å levere komponenter av 5G trådløse nettverk. Ottawa-Beijing relasjoner har slitt siden i desember i fjor pågripelsen av Huawei senior executive Meng Wanzhou i Vancouver på en utlevering forespørsel fra Usa.

Vaklende samarbeid mellom regjeringer også opprettholder sine “kollektiv svikt” til å møte klimaendringene, globe ‘ s “største utfordring,” sa han.

“Tyfoner i Japan. Oversvømmelsene i Venezia. Branner i California og Australia…Mange regjeringer ikke klarer å reagere raskt nok. Noen populistiske myndigheter ikke vet hvordan,” Sabia sa. “Her, så er den harde virkelighet i vår tid.”

Selv om Sabia nevnt ingen ledere ved navn, Trump begynte et formelt uttak av USA fra Paris internasjonale klima-avtalen tidligere denne måneden.

Sabia kalles på bedrifter, universiteter, borgere og investorer til å handle, “ikke ut av adelen, men fordi det er i vår interesse.”

“Verden trenger en bærekraftig vekst som er forankret i økonomisk produktivitet,” sa han i en tale i sentrum av Montreal.

Sabia, 66, annonserte tidligere denne måneden at han beveger seg på fra Caisse etter mer enn ti år i sjefsstolen til å bli leder av Munk School of Global Affairs og Offentlig Politikk ved Universitetet i Toronto.

Han ble utnevnt til å lede institusjonen etter at det ble rystet av finanskrisen, noe som har resultert i $40 milliarder i tap året før.

Under hans veiledning, Caisse sa det er produsert årlig avkastning 9,9 prosent i løpet av 10 år, mens størrelsen av netto eiendeler har nesten tredoblet til om lag 330 milliarder dollar.

Over det siste tiåret, og institusjonen har variert, med spesielt fokus på sektorer som for eksempel infrastruktur og private equity, mens du fortsetter å investere i fast eiendom og justere sin strategi. Investeringer utenfor Canada utgjør nå om lag to tredeler av Caisse eiendeler sammenlignet med mindre enn halv 10 år tidligere.

De Caisse har beholdt tjenester av et internasjonalt firma for å søke etter Sabia erstatning og har som mål å fullføre prosessen i begynnelsen av 2020, med utnevnelsen av en etterfølger som er godkjent av regjeringen.

Denne rapporten er av Den Kanadiske Trykk først ble utgitt Nov. 28, 2019.

— Med-filer fra Associated Press

Christopher Reynolds, Den Kanadiske Trykk