Å pusse Tennene 3 Ganger om Dagen Kan Beskytte Ditt Hjerte, Studere Sier

0
206
 • En ny studie publisert i European Journal of Preventive Cardiology funnet at folk som børstet tennene tre ganger per dag hadde en lavere risiko for å utvikle visse typer hjerteproblemer.
 • Forskerne spekulerer i at minimering av bakterier i munnen kan bidra til å redusere betennelse og holde bakterier ut av blodet.
 • Eksperter sier også at du legger til en annen skånsom børsting til dag ville ha nytte totalt sett oral hygiene.

  Du har hørt det samme råd fra din tannlege før du er selv ansvarlig for å kjøpe din egen tannkrem: Alltid pusse to ganger om dagen for å holde pearly hvite i god form. Men ny forskning har funnet at å legge til en tredje børsting til mix, kan bidra til å beskytte ditt hjerte helse.

  Studien, som ble publisert i European Journal of Preventive Cardiology, etterfulgt 161,286 folk i Korea med ingen historie med store hjerte problemer, som en uregelmessig hjerterytme, hjertesvikt eller hjertesykdom assosiert med hjerte-ventil skade.

  På begynnelsen av studien, deltakerne hadde en standard medisinsk eksamen som omfattet en grundig munnhygiene sjekk. I gjennomsnitt forskerne fulgte opp med dem i ca 10 år for å sjekke om deres hjerte helse.

  Relaterte Historier


  Disse Elektriske Tannbørster Er Verdt Å Kjøpe


  15 Overraskende Hjertesykdom Risikofaktorer

  Hva forskerne oppdaget er fascinerende: Folk som børstet tennene minst tre ganger om dagen hadde en 12% lavere risiko for å utvikle hjertesvikt og 10% lavere risiko for å utvikle atrieflimmer, en uregelmessig hjerterytme som vanligvis fører til dårlig blodsirkulasjon. Dette var tilfelle også etter at forskerne priset inn i ting som hvor mye deltakerne utøves og drakk, og om de hadde høyt blodtrykk.

  Det var ikke bare å pusse hjemme som hjalp, skjønt. Folk som regelmessig fikk tennene rengjøres profesjonelt også hadde en lavere risiko for hjerte problemer, fant forskerne.

  Dette er neppe den første studien til link god oral hygiene med godt hjerte helse. En studie publisert i Journal of Dental Research i 2016 fant at deltagerne som trengte en rotfylling var nesten tre ganger mer sannsynlig å ha akutt koronar syndrom (en tilstand som kan føre til hjerteinfarkt) enn de som hadde friske tenner.

  Westend61Getty Bilder

  Så, hvorfor ikke pusse tennene til fordel for hjertet?

  Studien ikke dykke inn i denne massevis, men forskerne sier at det kan være fordi du pusser mer ofte kan redusere mengden av bakterier lever mellom tennene og tannkjøttet. Når færre bakterier lever i munnen, og sjansene for dem å komme inn i blodet (hvor skade på hjertet kan gjøres) reduseres.

  Faktum: Hjerte-og karsykdommer er den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner.

  “Bakteriell infeksjon i tannkjøttet som da kommer inn i blodet kan føre til skade på hjertet ventiler kalt endokarditt,” forklarer Jennifer Haythe, M. D., co-direktør ved Women ‘ s Center for Kardiovaskulær Helse ved Columbia University Irving Medical Center og kardiolog ved new york-Presbyterian/Columbia. Hvis infeksjonen går ubehandlet, kan det føre til alvorlige (livstruende) komplikasjoner som hjerneslag, hjertesvikt, og nyreskader.

  På toppen av det, å pusse tennene også bidrar til å redusere infeksjoner som gingivitt og tannråte, som kan føre til betennelse i kroppen, sier Sanjiv Patel, M. D., en kardiolog på MemorialCare Hjerte & Vaskulær Institutt i Orange Coast Medisinske Senter i Fountain Valley, Calif. “Betennelse i kroppen øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt, sier han. “Ved å holde tennene og tannkjøttet bra, du har til slutt en reduksjon av betennelse.”

  Men er det også greit å pusse tennene tre ganger om dagen?

  Mens det virker for stor, det er faktisk greit å legge til en ekstra børsting til rutine, forutsatt at du gjør det riktig, sier Mark S. Wolff, D. D. S., Ph. D., dekan ved University of Pennsylvania School of Dental Medisin. “Så lenge du børste med en fluor-tannkrem som inneholder, og du er ikke fryktelig aggressive, vil dette ikke være et problem. Det kan faktisk resultere i sunnere tenner og mindre tannråte,” sier han.

  Likevel, ingen grunn til å stress hvis du ikke har vært borti tre ganger om dagen. Til slutt, etter å ha sunne tenner er det som teller, Dr. sier Wolff. Det er også verdt å merke seg at studien ikke egentlig bevise at å pusse tennene oftere reduserer din risiko for hjerte problemer—bare at folk som børstet mer hadde en lavere risiko, påpeker han. “Det blir sagt, du er ikke gjør noen skade, og du kan faktisk være i stand til å redusere forfallet og gingivitt hvis ikke noe annet,” Dr. sier Wolff.

  Så for å øke ditt hjerte helse generelt, Dr. Patel sier opprettholde sunne tenner er “bare en av mange faktorer” som kan hjelpe. Å trene regelmessig, spise en diett rik på frukt og grønnsaker, og minimere stress vil også gå en lang vei i å holde din ticker fornøyd.

  Liker du det du nettopp leste? Vil du elske vårt magasin! Gå her å . Ikke gå glipp av noe ved å laste ned Apple-Nyheter her og følgende Forebygging. Oh, og vi er på Instagram også.

  Korin Miller
  Korin Miller er en frilans forfatter som spesialiserer seg på generelle velvære, seksuell helse og relasjoner, trender og livsstil, med arbeid vises i Menns Helse, Kvinners Helse, Selvtillit, Glamour, og mer.