Facebook testar verktyg för att flytta foton till Google, andra rivaler – Canadian Business

0
233

LONDON — Facebook har börjat testa ett verktyg på måndag som tillåter användare att flytta sina bilder mer lätt till andra online-tjänster, som det inför trycket från tillsynsmyndigheterna för att lossa sitt grepp om data.

Det sociala nätverket är nya verktyg som kommer att tillåta människor att överföra foton och filmer direkt till konkurrerande plattformar, som börjar med Google-Bilder.

Bolaget sade att det först kommer att vara tillgängliga för människor i Irland och kommer att förfinas baserat på feedback från användarna.

Verktyget kommer då att rullas ut över hela världen under första hälften av år 2020.

AMERIKANSKA och Europeiska tillsynsmyndigheterna har varit att undersöka Facebook kontroll över personliga data såsom bilder som de ser ut i huruvida tech jätten: s dominans är kvävande konkurrens och begränsa valfriheten för konsumenterna. Facebook VD Mark Zuckerberg har reagerat genom att ringa för nya regler att ta itu med “data portability” och andra frågor.

Facebook sade att det fungerade på en ny uppsättning data portability-verktyg, det hade diskussioner med politiker, myndigheter och akademiker i STORBRITANNIEN, Tyskland, Brasilien och Singapore för att lära sig om vilka uppgifter som bör vara portabel och hur man kan skydda den personliga integriteten.

Företaget utvecklar produkter för att “ta hänsyn till de kommentarer vi har fått och kommer att hjälpa till att driva data portability-politik framåt genom att ge människor och experter som ett verktyg för att bedöma,” Steve Satterfield, chef för sekretess och offentliga politiken, sade i ett blogginlägg.

Associated Press