Facebook tester verktøyet til å flytte bilder til Google, andre rivaler – Kanadiske Virksomhet

0
200

LONDON — Facebook har startet testingen av et verktøy på mandag som lar brukerne flytte sine bilder på en enklere måte til andre online-tjenester, som det står overfor press fra myndigheter for å løsne grepet på data.

Det sosiale nettverket er nytt verktøy vil tillate folk å overføre sine bilder og videoer direkte til konkurrerende plattformer som starter med Google Bilder.

Selskapet sier det vil først være tilgjengelig for folk i Irland, og vil bli videreutviklet basert på tilbakemeldinger fra brukerne.

Verktøyet vil da bli rullet ut over hele verden i første halvdel av 2020.

AMERIKANSKE og Europeiske myndigheter har vært å undersøke Facebook kontroll av personlige data som for eksempel bilder som de ser på om tech giant ‘ s dominans er kvelende konkurranse og til å begrense valgfrihet for forbrukerne. Facebook CEO Mark Zuckerberg har reagert ved å ringe for nye regler til adresse “data portabilitet” og andre problemer.

Facebook sa at siden det jobbet med et nytt sett av data portabilitet verktøy, det hadde diskusjoner med politikere, myndigheter og akademikere i STORBRITANNIA, Tyskland, Brasil og Singapore for å lære mer om hvilke data som skal være bærbare og hvordan å beskytte personvernet.

Selskapet er å utvikle produkter som “ta hensyn til tilbakemeldingene vi har fått og vil bidra til å drive data portabilitet politikk fremover ved å gi folk og eksperter et verktøy for å vurdere,” Steve Satterfield, direktør for personvern og offentlig politikk, sa i et blogginnlegg.

Associated Press