Nye høyere hastighet Florida toget har høyeste OSS dødsrate – Kanadiske Virksomhet

0
205

MIAMI — Etter at Richard Branson annonsert hans Virgin-Gruppen skulle partner med Brightline, Florida ‘ s nye høyere hastighet passasjer-tog, tog revet den Britiske milliardær, og VIPs journalister fra Miami Beach-West Palm Beach i litt over en time og deretter på igjen uten problemer.

Som trolig var en stor lettelse å jernbanen ansatte som har jobbet med en høyere enn gjennomsnittlig antall dødsfall som involverer de slanke, neon-gul tog som kjører i hastigheter opp til 79 km / t (127 km / t) gjennom noen av Floridas mest tett befolkede byer.

Den første død som involverer en Brightline tog, som offisielt lansert i januar 2018, som skjedde i juli 2017 under testen kjøres. Siden da, 40 flere har blitt drept — en sats på mer enn en måned, og om en for hver 29,000 miles (47,000 kilometer) togene har reist, ifølge en analyse av Federal Railroad Administrasjon data av Associated Press.

Det er den verste per mil dødelighet av landets 821 jernbaner.

Ingen av Brightline er dødsfall som var forårsaket av mannskapet feil eller defekt utstyr, i henhold til politi og føderale rapporter. De fleste har vært selvmord, mens de fleste andre som er involvert utålmodige bilister, fotgjengere eller syklister som feilbedømt tog’ hastighet og ignorert bjeller, porter eller andre advarsler. Narkotika, alkohol eller begge har vært funnet i mange ofre’ systemer.

Brightline President Patrick Goddard sa mens dødsfall er ikke selskapets skyld, han og hans kolleger trenger for å få nummeret under kontroll.

“Dette er noe vi besette om. … Det er tragisk,” sa Goddard.

Han sa hver død devastates Brightline ‘ s mannskap og avbrudd operasjoner, noen ganger i flere timer.

“Det er ingenting vi ønsker mer enn at nummeret for å gå i null,” sa han.

Selskapet arbeider med forebygging av selvmord i grupper og eksperimentere med infrarøde bevegelsesdetektorer og droner til å patruljere spor. Dronene vil ha kameraer å få øye på folk dvelende, som de vurderer selvmord ofte gjør, og høyttalere som drone-skjermer kan snakke med dem. Den overvåker også vil varsle politiet og advarer ingeniører.

Selskapet er også oppføres gjerder og anlegg barrierer i problemområder, sette opp fire-veis portene på store veioverganger og snakker med byene om å eliminere en sidegate i kryss. Skilt reklame selvmordsforebygging netthjelpelinjene vil bli lagt ut.

“Det er få jernbaner du vil finne hvem som har gjort mer for å redusere disse typer problemer,” Goddard sa.

Brightline, som er omprofilering som Virgin Trains, USA, i samarbeid med Branson, går det om lag 17 tog hver vei daglig mellom Miami Beach-West Palm Beach — 67 kilometer (107 km) — og det er planer om å utvide annen 170 miles (274 kilometer) til Orlando av 2022. På det nye segmentet, tog vil nå hastigheter på 125 km / t (200 km / t) når de reiser gjennom mindre tettbygde jordbruksland. Samme år som det planer om å åpne en linje som forbinder Sør-California og Las Vegas, med topp hastighet på 150 mph (240 km / t). Det håper å legge til tjenesten i Texas og andre stater.

Federal Railroad Administrasjonen hadde ingen direkte kommentar på Brightline, sier i en uttalelse at “topp prioritet er sikkerhet”, og at den arbeider tett med jernbane for å redusere dødsfall. AMERIKANSKE tog dødelig strike mer enn 800 personer årlig, et gjennomsnitt på om lag 2,5 daglig. Ca 500 er mistanke om selvmord.

Den føderale rapporter innsendt av Brightline og andre jernbaner etter hvert død vanligvis beskrive følgende scenario: ingeniør oppdaget noen på sporene, hørtes horn og traff nødbrems, men personen var dødelig truffet. En full-speed Brightline tog tar en kvart mil for å stoppe.

Lokale politiet rapporter er mye mer grusomt, spesielt i sine beskrivelser av hva som skjer med en person påkjørt av et tog. Ingeniør og dirigent, etter å ha sett terror eller fortvilelse på offerets ansikt, blir ofte slått av sorg, etterforskerne rapporten. Flere Brightline ingeniører og ledere har vært vitne til en rekke dødsfall, noen i løpet av uker for hverandre.

Goddard sa crew-medlemmer får tre dager fri etter en dødsulykke — mer hvis du blir bedt om — og kan få umiddelbare rådgivning. Terapeuter blir også plassert på worksites for å gjøre dem lettere tilgjengelig og gruppe terapi økter blir vurdert.

“Selv om det ikke er deres feil, de føler det er … og mange av dem lider,” Goddard sa. Selskapet nektet å gjøre en ingeniør tilgjengelig for kommentar.

Hvorfor Brightline har så mange dødsfall er uklart; andre område jernbaner har ikke hatt på langt nær så mange. Jernbanen aksjer spor med Florida East Coast, frakt linjen som hadde ett dødsfall for hver 160,000 miles (258,000 kilometer) i løpet av de siste to årene, sammenlignet med Brightline er ett dødsfall per 29,000 miles (47,000 kilometer).

Tri-Tog pendler tjeneste som renner i nærheten, hadde en død om hver 110,000 miles (177,000 kilometer). De fleste andre urbane passasjer linjer landsdekkende gjennomsnittlig minst 100.000 miles per dødsulykke, noen mange ganger.

Psykolog Lanny Berman, som studier tog selvmord, sa det er sannsynlig at hastigheten av Brightline er tog, sin lyse farge og fornyelse som tiltrekker seg de suicidale.

“Det ville være lagt merke til at den har raskere hastigheter og at det er mer dødelig,” sa Berman, en tidligere direktør for American Association of Suicidology.

Selv om selvmord kan være begrenset, det ville gjøre lite for å stoppe drivere, fotgjengere og syklister som dash over spor prøver å slå tog. Brightline ønsker tøffere staten straffer for kjøring rundt gates, som håper at det vil gi pause.

“Disse menneskene var ikke å tenke,” Goddard sa. “For å spare et par sekunder, de døde.”

___

National Suicide Prevention Hotline: 1-800-273-8255

Terry Spencer, Associated Press