Trump til tariff stål og aluminium fra Argentina og Brasil – Kanadiske Virksomhet

0
199

WASHINGTON — President Donald Trump på mandag anklaget Argentina og Brasil for å skade Amerikanske bønder gjennom valuta manipulation, og sa at han vil klapse tariffer på deres stål og aluminium import for å gå til motangrep.

Trump også kalles på America ‘ s central bank til å iverksette tiltak for å hindre at andre land fra devaluing sine valutaer.

Både Sør-Amerikanske landene var blant en gruppe av AMERIKANSKE allierte som Trump hadde mottatt dispensasjon fra stål og aluminium tariffer i Mars 2018. President trussel til å reversere vedtaket og innføre metaller tariffer på Argentina og Brasil er et annet eksempel på hans mercurial tilnærming til trade policy.

Bedrifter har forsinket investeringer, sapping økonomisk vekst, fordi de ikke vet om avtaler Trump kommer med andre land vil vare, eller hvilket land eller produkter han vil målrette neste.

Timer før han ble satt til å reise på mandag for en NATO-konferanse i London, Trump twitret at “Brasil og Argentina har vært presiderte over en enorm devaluering av sin valuta. noe som ikke er bra for våre bønder. Derfor er effektiv umiddelbart, jeg vil gjenopprette Tariffer på alle Stål og Aluminium som er sendt til USA fra disse landene.”

Argentina er fast i en økonomisk krise, med voldsom inflasjon, dyp gjeld, utbredt fattigdom og en valuta som har styrtet under ledelse av President Mauricio Macri, som kom til makten i 2015 med lover å øke Sør-Amerikas nest største økonomi. Macri ble slått i valget i oktober og vil forlate kontoret neste uke.

Brasil er grappling med sta tosifret arbeidsledighet, og økonomien er på vei mot sin tredje år på rad av omtrent 1% vekst, etter to år av dyp resesjon.

Brasilianske Presidenten ja ‘ irs byer Bolsonaro sa at han har “en åpen kanal” med den Amerikanske presidenten, og kan kalle ham for å diskutere tariffer.

Merket av venner og fiender som “Trump av tropene,” høyre-leder har skrøt han forholdet med den Amerikanske presidenten som en hjørnestein i hans diplomati.

Bolsonaro er troskap til Trump er slik at han ønsket å oppnevne sin egen sønn Eduardo som ambassadør til Washington, som bare ble reversert etter Brasilianske senatorer insisterte på den 35-år gamle parlamentarikeren ikke ville bli godkjent.

Rubens Barbosa, en tidligere Brasilianske ambassadør til Washington, fortalte Associated Press at Trump er “straffe Brasils myndigheter og selskaper uten en bestemt sak.”

“Dette er en urettferdig forhold. Brasil er å gjøre gest etter at bevegelsen til å støtte USA i internasjonale fora, men USA er ikke å gjøre det samme,” Barbosa sa.

Sett i et business forum, Vice-President Hamilton Mourão nektet Brasil var å manipulere sin valuta og sa også at landet bør diskutere investeringsprosjekter med Kina — et forhold som i utgangspunktet utstøtt av Bolsonaro administrasjon som har vokst i det siste varmere.

Både Sør-Amerikanske land har dratt nytte av den AMERIKANSKE handelskrig med Kina. Argentina og Brasil har tatt nytte av Kinesisk import skatt på AMERIKANSKE gård produkter for å eksportere mer landbruks varer til Kina.

Barbosa foreslått Trump unnlater å svare på Bolsonaro forsøk på å forbedre bånd kunne påvirke Brasil ‘ s beslutning om å kjøpe 5G trådløs teknologi fra Kinas Huawei.

Trump har lobbied allierte for å unngå Huawei over bekymringer sin utstyr kan hjelpe Kinesisk elektronisk spionasje. Selskapet benekter at kravet.

Trump sa den AMERIKANSKE Federal Reserve “bør på samme måte opptre slik at land, der det er mange, ikke lenger dra nytte av våre sterk dollar av ytterligere devaluing sine valutaer.” Trump sa en slik devaluering “gjør det svært vanskelig for vår produserer & bønder til ganske eksportere sine varer.

“Lavere Priser & Løsne – Matet!” formante han den uavhengig organ.

Trump har gjentatte ganger plaget Fed styreformann, Jerome Powell, over hans lederskap og for ikke å kutte renten så mye som den Republikanske presidenten ønsker.

På sitt siste møte i oktober, Federal Reserve kuttet kortsiktige renter for tredje gang i år for å prøve å støtte den AMERIKANSKE økonomien. Men det er også signalisert at det planlegges ingen ytterligere rentekutt fraværende klare bevis for en forverring AMERIKANSKE economic outlook.

Trump handelskrig med Kina vondt AMERIKANSKE bønder etter Beijing gjengjeldte når presidenten innførte avgifter på hundrevis av milliarder av dollar av Kinesisk-laget varer. Trump hevder feilaktig Kina er å betale den AMERIKANSKE milliarder og milliarder av dollar i tariffer.

Han har også øremerket nesten $30 milliarder kroner for bønder å bidra til å gjøre opp for sine tap.

Etter en kort økning i stål priser, USA stål produsenter har kjempet for siden den Trump administrasjon sette tariffer på plass siste året.

Innenlandsk etterspørsel har falt sammen med energisektoren som borere trekke tilbake på kjøp av stålrør.

USA Stål i sin siste kvartal rapporteres sitt første tap siden tidlig i 2017, og delingen som gjør rør for energi selskaper tapte $25 millioner kroner. Det har permitterte arbeidstakere og slå ned noen av sine masovnene.

Aksjer i Pittsburgh selskapet er ned 43 prosent i løpet av det siste året. Deler av AK Stål er ned 10%, selv som S&P 500-sets record highs flere ganger.

___

AP Økonomi Forfatter Paul Wiseman bidratt til denne historien.

AP reporter Mauricio Savarese bidratt til denne historien fra Sao Paulo.

___

Følg Darlene Superville på Twitter: http://www.twitter.com/dsupervilleap

Darlene Superville, Associated Press