Undersøkelse: Høyere antall små bedrifter vondt av tariffer – Kanadiske Virksomhet

0
157

NEW YORK — ET økende antall små bedrifter eiere sier Trump administrasjonens handel tariffer og politikk er vondt sine selskaper.

Det er et av funnene i en Bank of America undersøkelse av eiere som er tatt i løpet av juli og August, og innhentet av Associated Press. Førti-fire prosent av 1,323 eiere i undersøkelsen sa at deres bedrifter har blitt påvirket av administrasjonens handel tariffer og politikk. Det var opp fra 41% i en undersøkelse som er tatt i løpet av våren og 36% i en undersøkelse som er utgitt for et år siden. I den siste undersøkelsen, nesten en femtedel av eierne sa tolltariffer og handel politikk hatt en negativ innvirkning på deres selskaper, opp fra 18% i løpet av våren, og 16% rapporterte en blandet effekt, opp fra 14%.

Separat, en rapport utgitt mandag viste at handelen konflikt og bidra til en ytterligere forverring i industrien, som omfatter mange små bedrifter. Institute for Supply Management, en organisasjon for eierstyring og innkjøp ledere, sa indeksen for industrien aktivitet falt til 48.1 i November fra 48.3 i oktober. Noen lesing under 50 signaler en sammentrekning i produksjon; indeksen har falt siden August.

Nye ordre, produksjon og ansette alle falt for fjerde måned, ISM sa.

“Global handel er fortsatt den mest betydelige cross-bransjen problemet,” sa Timothy Fiore, leder av ISM ‘ s undersøkelse komiteen.

President Donald Trump har pålagt toll på utenlandsk stål, aluminium og tusenvis av varer fra Kina. I Bank of America-undersøkelsen, 61% sa de var med å betale mer for varer og forsyninger på grunn av tariffer. Femti-fem prosent sa de hadde til å heve sine priser på grunn av tariffer, og nesten en fjerdedel sa at de hadde mistet kunder.

Undersøkelsen fant også at det politiske miljø og helse forbli eiere ” top økonomiske bekymringer, hver sitert av 61% av de undersøkte. De ble etterfulgt av forbruk, sitert av 54%; styrken av dollar, sitert av 50% og rente, en bekymring for 48%.

Eiernes planer om å ansette var lite endret, med 24% sier at de planlegger å ansette i løpet av de neste 12 måneder, samme som i vår undersøkelse. De var litt mer pessimistisk om sine inntekter; 58% forventer sine inntekter til å øke over de neste 12 månedene, ned fra 59%.

_____

Følg Joyce Rosenberg på www.twitter.com/JoyceMRosenberg. Hennes arbeid kan bli funnet her: https://apnews.com

Joyce M. Rosenberg, Associated Press