WTO-panelet: EU ikke klarer å avslutte ulovlige subsidier for Airbus – Kanadiske Virksomhet

0
143

GENEVE — EN av Verdens handelsorganisasjon panelet avgjorde mandag at Eu ikke har overholdt en for å få slutt på ulovlig subsidier for fly maker Airbus, som blir bedt Trumf-administrasjonen til å pålegge tariffer på nesten $7,5 milliarder verdt av EU-varer i oktober.

I sin kjennelse, en WTO samsvar panelet fant at EU ikke hadde tatt tilstrekkelig skritt for å avslutte skade på Boeing, de store rival til Europas Airbus. EU er forventet å anke, selv om Usa er på cusp av å forebygge WTO er ankedomstolen — den klageorgan — fra avgjørelse om eventuell ny klage.

Svare på mandag kjennelse, EU ‘ s executive Kommisjonen faulted panelet for å gjøre “en rekke alvorlige juridiske feil i sin vurdering av EU-kompatibilitet,” og sa det anbefales måter samsvar ville være “svært problematisk for en større del av WTO-medlemskap.”

“Eu-Kommisjonen vil bestemme sin løpet av handlingen i lys av denne vurderingen, inkludert muligheten til å bringe en klage inn for å få disse rettslige feil rettet,” det sa i en uttalelse.

Kommisjonen har også antydet en avgjørelse ventes neste år av en WTO dommer i en sak om ulovlig AMERIKANSKE regjeringen støtte for Boeing, som kan gi EU-godkjenning til å klapse tariffer på AMERIKANSKE varer.

Airbus saken dreier seg om såkalte “launch bistand” fra EU, og som WTO dommerne styrte hadde bulkete hindret salg for fly fra Boeing i twin-midtgangen og svært store fly markeder.

I Mai i fjor, er den klageorgan enige om at EU og fire av sine medlemsland — Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Spania — hadde unnlatt å følge en tidligere samsvar panelet avgjørelse. EU insisterte i påfølgende argumenter om at subsidier hadde blitt løftet opp, og at riktig skritt ble tatt for å fjerne subsidier’ skadelig innvirkning på Boeing.

Panelet fant at EU hadde klart å vise at det ikke hadde lyktes i uttak av franske, tyske, spanske og Britiske subsidier for A380 superjumbo, eller tyske og Britiske subsidier for A350XWB widebody jet.

Endelig vedtak kunne bli gjort mer vanskelig fordi WTO er klageorgan, som har siste ord i handel tvist tilfeller, er satt til å bli i stand til å høre nye tilfeller starter neste uke.

Under WTO-reglene, klageorgan må ha minst tre medlemmer, og vilkårene i to av sine tre medlemmer er angitt, utløper Desember. 11. Usa har singlehandedly blokkert noen nye avtaler, med påstand om at kroppen medlemmer har overstepped WTO-reglene og trekke overdreven lønn og fordeler, blant andre ting.

Det er uklart om klageorgan tre medlemmer vil fortsette å arbeide på utestående saker etter to vilkår utløper. Noen ganger, dens dommere arbeid på pågående saker, selv etter at deres vilkår utløper.

Det var ingen umiddelbar respons fra US Trade Representative office.

I en uttalelse, Airbus oppfordret Usa til å “umiddelbart redusere” den $7,5 milliarder “med over $2 milliarder kroner,” hevdet at det var direkte knyttet til å finne at lån for utvikling av Airbus’ A380 superjumbo “ikke lenger har en innvirkning på Boeing salg, og som derfor er verdien av tapt salg ikke lenger eksisterer.”

Airbus ikke utdype hvordan det kom fram at anslår i sin uttalelse, og en talsmann ikke gi umiddelbar kommentar til Associated Press.

WTO ‘ s tvisteløsning forståelse, en slags avtaleverk for å løse tvister, sa at partene i tvisten tilfeller trenger for å sikre full gjennomføring av avgjørelser før noen WTO klarsignal for løfting av autorisert tariffer, og at det kan være noen “andre voldgift” slik som i tilfelle av $7,5 milliarder meglingen gitt til Usa.

I sin kjennelse, garanti-panelet sa EU og fire medlemsland “klarte ikke å iverksette anbefalinger og avgjørelser” av en lavere WTO-panelet for å samsvare med handel kroppens regler.

Jamey Keaten, Associated Press