Hon är den Första som Lanserar en Extraordinär Kvinna Kampanj för att Ge tisdag

0
689

Vad som började som en enkel idé—en dag som uppmuntrar människor till att göra gott—har spridit sig till en global rörelse, vilket Ger tisdag. Det är en påminnelse om att det fortfarande finns en hel del bra i världen—eftersom på caboose av Black Friday, Small Business Saturday, och Cyber måndag, oss Amerikaner har ändå lyckats samla in mer än $1 miljard sedan 2012, enligt GivingTuesday.org.

Det finns gott om sätt att delta i Ge tisdag, men en av mina favoriter också låter dig att känna igen någon som förändrat ditt liv. Hon är den Första, en icke-vinstdrivande stödja flickors utbildning över hela världen, precis lanserat en kampanj som kallas Extraordinär Kvinna. Idén är enkel: Genom att göra en donation för att Hon är den Första i namnet på någon du beundrar, de kommer att skicka en inspirerande video med Hon är den Första stipendiater plus ett personligt meddelande direkt till din Extraordinär Kvinna inkorgen. Hur coolt är inte det? Och du kan välja valfritt belopp på donate—$1 eller $1000+ (ingen kommer att stoppa dig!). Du kan också välja var du vill att din gåva ska gå, oavsett om det är Etiopien, Nepal, Kenya, South Sudan, eller “ett område med störst behov.”

Det yttersta målet för Extraordinär Kvinna kampanjen är att samla ihop tillräckligt med pengar för att ge 75 flickor tillgång till utbildning år 2020. De får, enligt kampanjens webbplats, tillgång till en holistisk syn på utbildning, en lokal mentor och peer support-gruppen; och workshops och programmering på hennes hälsa, välbefinnande och självkänsla.

Från vänster till höger: Angélica Morales, Eliakunda Kaaya, Cynthia Muhonja, och Mahesh Raja.
Hon är den Första

Det lönar sig, och du kommer att förstå varför genom att titta på den Extra Kvinna video (se trailern ovan). En av de första att Hon är den Första stipendiater, Eliakunda Kaaya, flydde öde barndom äktenskap i sin by och är nu grundaren av en organisation i Tanzania som hjälper flickor att stanna kvar i skolan. Cynthia Muhonja flydde försök till våldtäkt vid 11 års ålder och är nu med och driver en inkubator som kallas Livet Lyftare som tränar och ger unga kvinnor i Kenya. Efter Mahesh Raja‘s bror sa till henne att sluta sin kundtjänst jobb i Indien för att föra ut sin examen, hon gjorde precis det och är nu en neuro-tekniker som scrubs på hjärnan operationer. Och sist men inte minst, det är Angélica Morales i Guatemala. När människor misstag henne för ett hus renare, hon förklarar att nej, hon är en inhemsk flicka som studerar på bästa privata universitet i centralamerika.

Donera för att Hon är den Första

Klicka ovan eller gå hit för att donera, och må bra som du gjorde!

Gillar du vad du precis läste? Du kommer att älska vår tidning! Gå här för att prenumerera. Missa inte en sak genom att ladda ner Apple Nyheter här och följande Förebyggande åtgärder. Åh, och vi finns på Instagram också.

Devin Grav
Devin är Prevention.com s chefredaktör och hennes författarskap har varit nominerad för Hearst Utmärkelse tre år i rad.