Katalysator Kapital söker Ontario Securities Commission utfrågning i HBC kampen – Canadian Business

0
254

Ett värdepappersföretag och Kanadas äldsta återförsäljare kommer att möta upp på en utfrågning i Ontario Securities Commission som kampen för att ta Hudson Bay Co. privat värmer upp.

Katalysator Capital Group Inc. sade sent på måndagen att det lämnats in en anmälan om begäran om förhandling med OSC för att blockera en privatisering bud som leds av HBC styrelseordförande Richard Baker.

En grupp av aktieägare, inklusive Baker, erbjuder en buyout prissatta på $10.30 per aktie. HBC: s styrelse godkände affären efter gruppen stötte priset av 85 cent från $9.45 per aktie.

“Som betydande minoritetsägare, Katalysator kräver OSC: s stöd för att få gottgörelse för otillräckliga och felaktiga upplysningar, och mer tvingande och illojala metoder som leder till och efter HBC styrelsens godkännande av transaktionen,” värdepappersföretaget sade i ett uttalande. Det gjorde inte omedelbart svara på en begäran om kommentar.

OSC har fått Katalysator ansökan och kommer att utfärda ett meddelande om att det har varit planerade, skrev taleskvinna Kate Han i ett e-postmeddelande.

Hon vägrade att svara på frågor om förhandlingen som process.

OSC kan inleda ett förfarande mot företag som misstänks för brott mot värdepapperslagarna eller agerar i strid med det allmännas intresse, enligt sin webbplats. Utfrågningar uppstå innan en förvaltningsdomstol av kommissionen, och kommissionen kan ålägga sanktioner, inklusive ekonomiska sanktioner och förbud mot handel.

Varken HBC eller Baker-ledda gruppen omedelbart svarat på en begäran om kommentar.

Om Katalysator inte har den affären blockerade, det vill HBC att ändra och skicka till aktieägarna sin hantering av information circular att ta itu med vad det säger är många utelämnanden och förvrängningar. Dessutom, HBC bör skjuta upp sitt särskilda möte för aktieägare att rösta på privatisering lägga bud, fast sa.

Mötet är planerat till December. 17. Baker-led-affären kräver godkännande av en 75 procent majoritet, liksom en majoritet av minoritetsaktieägarna, vilket utesluter dem som står bakom budet och deras samarbetspartners.

Upptrappningen till OSC av värdepappersföretaget kom efter en särskild kommitté bestående av HBC: s styrelse, som bildades för att granska Baker-led bud, meddelade att Catalyst oönskad konkurrerande förslag “är inte rimligen kan vara fullbordat.”

Katalysator har erbjudit $11 per aktie kontant för HBC, men HBC: s särskilda kommitté sade Baker-ledda gruppen, som kallar sig de kvarvarande aktieägarna, bekräftat att det “inte är intresserad av någon transaktion som skulle resultera i en försäljning av sina intressen” i företaget. De tillsammans äger cirka 57 procent av HBC: s gemensamma aktier som omvandlats grund.

Katalysator, som kontrollerar om 17.49 procent av HBC: s gemensamma aktier har meddelat att den har tillräckligt stöd från andra minoritetsaktieägare rösta ner Baker-led-bud.

Värdepappersföretaget och andra aktieägare som tillsammans förfogar över en 28.24 procent andel av bolagets stamaktier planerar att rösta nej, Katalysator sade i slutet av oktober. Som representerar “en majoritet av minoritetsägare,” det sade på den tiden.

Denna rapport från Den Kanadensiska Pressen var första publicerade Dec. 3, 2019.

Följ @AleksSagan på Twitter.

Företag i den här berättelsen: (TSX:HBC)

Aleksandra Sagan, Den Kanadensiska Pressen