Staten Sandy Hook skytte vidtar åtgärder för att avyttra från guns – Canadian Business

0
252

HARTFORD, Conn. — Connecticut kassör, som övervakar $37 miljarder i offentliga pensionsfonder, tillkännagav planer på tisdag för att omfördela $30 miljoner euro på aktier i civila skjutvapen tillverkaren värdepapper medan förbud mot liknande framtida investeringar och att skapa incitament för banker och finansiella institutioner att anta gun-relaterade områden.

Om slutligen godkändes av en rådgivande styrelse, det kommer att vara första gången Connecticut har tagit steget att avyttra aktier i vapen-relaterade företag sedan 2012 Sandy Hook Elementary skolskjutningen i Newtown, där 20 små barn och sex lärare död.

Kassör Shawn Trä är föregångare hade försökt att påverka praxis för sådana tillverkare, en metod som Trä-noterade har inte slutat pistol våld.

“Jag tror att försäljningen ska vara ett verktyg för sista utväg, och jag stöder engagemang och aktivt ägande som aktieägare. Den sorgliga sanningen är den, att även arbeta med andra institutionella investerare i hela landet, engagemang i denna fråga har inte fungerat, säger han i en intervju. “Kostnaden, ekonomiska kostnader, sociala kostnader i pistol våld är mycket, mycket betydande. Och den gången är nu, eftersom vi inte har större åtgärder i Washington på denna fråga.”

Connecticut pensionsfonder är för närvarande investerat i fem av 17 företag som identifierats av en oberoende index som producenter av vapen och ammunition.

Det förslaget kommer USA: s Högsta Domstol vänder sig till gun rättigheter för första gången på nästan ett decennium, höra argument måndag relaterat till en tvist om nu nerlagda New York restriktioner på att ta licens, låst och oladdat vapen utanför stadens gränser. High court kan kringgå problemet, eller möjligen utöka gun rättigheter.

Trä har yrkat avsikten med hans plan, som släpptes först till Associated Press, är inte att sätta pistol tillverkare av verksamheten. Den Demokrat, som förlorat en kusin till gun våld, sade han stöder “ansvarig” för pistol tillverkning och pistol användning, men hävdar att det är hans jobb att minska risken för att statens pensionsfonder och att “guns har varit en otroligt riskabel proposition.”

Förra månaden, Connecticut State Supreme Court sade en överlevande och anhöriga till offer för Sandy Hook skytte kunde fortsätta sin stämning mot Remington Arms, tillverkare av gevär som används av skytten. Bolaget har hävdat att det bör vara skyddade av en 2005 federal lag som hindrar de flesta stämningar mot skjutvapen tillverkare om deras produkter används i brott.

Trä-hoppas också att påverka de finansiella tjänster och gun branscher.

Hans plan skulle fortsätta att tillåta statliga pensionsfonderna investeras i företag som är inblandade i “smart gun” – teknik. Det skulle också kräva att banker och investmentbolag för att beskriva sin pistol politik i svar till begäran om förslag från Connecticut kassör: s kontor. Dessa riktlinjer kommer att behandlas, bland andra faktorer, när verksamheten delas ut.

Trä meddelade på tisdagen att Citigroup kommer att vara senior underwriter på Connecticut kommande emission av $890 miljoner euro i allmän skyldighet obligationer.

Under en 2018 politik, Citigroup kräver sina kunder och företagskunder att inte sälja ett skjutvapen till någon som inte har genomgått en säkerhetsprövning eller någon som är under 21 års ålder. Det är inte heller så att kunderna kan sälja vad som är känt som bump lager och hög kapacitet tidningar.

USA Sen. John Kennedy, en Louisiana Republikan, kritiserade skarpt Citigroup för att flytta i tid, anklagar banken “hot mot laglydiga företagare för att utöva sin konstitutionella rättigheter.”

National Rifle Association har anklagade också “Usa: s ekonomiska eliten” att vilja “skapa en värld där Usa: s politiska beslut utgår från företagens styrelserum i Manhattan snarare än från medborgarna och deras förtroendevalda.”

Connecticut är inte ensam om att försöka utnyttja kraften i väskan för att påverka pistol våld debatt.

2018 $222.5 miljarder California State Teachers’ Retirement System röstade för att använda sin ekonomiska makt för att trycket gun återförsäljare för att sluta sälja militär-stil assault vapen och tillbehör. Kritiker anklagade styrelsen skapa ett farligt prejudikat.

Susan Haigh, Associated Press